Question

Issues with phpMyAdmin on nginx ubuntu 14.04

Posted July 23, 2014 16.8k views

Hi,
I am getting this error in logs

2014/07/23 06:35:38 [error] 31576#0: *25 FastCGI sent in stderr: "PHP message: PHP Fatal error:  require_once(): Failed opening required './libraries/php-gettext/gettext.inc' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /usr/share/phpmyadmin/libraries/select_lang.lib.php on line 395" while reading response header from upstream, client: 117.203.247.28, server: , request: "GET / HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php-fcgi-phpmyadmin-php-fcgi-0.sock:",

and when I try to access phpmyadmin in browser, page is blank

I have ajenti installed for control panel.

Can anyone help please?

Regards,
Mohit Aneja

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

×
4 answers

I had same problem in symbolic links. After remove simlinks and make hard links problem solved

rm /usr/share/phpmyadmin/libraries/php-gettext/*
ln /usr/share/php/php-gettext/* /usr/share/phpmyadmin/libraries/php-gettext

I know this is coming late. But what @denis.grasp may have forgotten to mention is that you need to ensure package php-gettext is installed. sudo apt-get install php-gettext before trying to create the link. Otherwise Directory `/usr/share/php/php-gettext/ Will be missing.

edited by kamaln7

How did you install phpMyAdmin? Can you pastebin its nginx configuration file?

I had to re-create the server configuration file and it works fine post that.

Submit an Answer