Question

Failed to restart Apache while installing mod_pagespeed

I was trying to install mod_pagespeed, after installing when I tried to restart Apache, I am getting this error:

[root@webuzo ~]# /etc/init.d/httpd restart
Stopping httpd:                                            [FAILED]
Starting httpd: httpd: apr_sockaddr_info_get() failed for webuzo
httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:80
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
                                                           [FAILED]
Show comments

Submit an answer

This textbox defaults to using Markdown to format your answer.

You can type !ref in this text area to quickly search our full set of tutorials, documentation & marketplace offerings and insert the link!

Sign In or Sign Up to Answer

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

Want to learn more? Join the DigitalOcean Community!

Join our DigitalOcean community of over a million developers for free! Get help and share knowledge in Q&A, subscribe to topics of interest, and get courses and tools that will help you grow as a developer and scale your project or business.

hi guys , i am facing same error i tried and resolve it

[root@Aako subsys]# service httpd restart Stopping httpd: [ OK ] Starting httpd: httpd: Could not reliably determine the server’s fully qualified domain name, using Aako.com for ServerName (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:80 (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80 no listening sockets available, shutting down Unable to open logs [FAILED]

[root@Aako subsys]# ps -ef |grep httpd* 500 21161 20760 0 Jul25 pts/8 00:00:00 /bin/sh /sbin/service httpd restart 500 21168 21161 0 Jul25 pts/8 00:00:00 /bin/bash /etc/init.d/httpd restart apache 28863 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd apache 28864 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd apache 28865 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd apache 28866 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd apache 28867 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd apache 28868 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd apache 28869 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd apache 28870 1 0 10:56 ? 00:00:00 /usr/sbin/httpd root 29146 19834 0 11:01 pts/6 00:00:00 grep httpd*

[root@Aako subsys]# kill -9 28863 28864 28865 28866 28867 28868 28869 28870 [root@Aako subsys]# ps -ef |grep httpd* 500 21161 20760 0 Jul25 pts/8 00:00:00 /bin/sh /sbin/service httpd restart 500 21168 21161 0 Jul25 pts/8 00:00:00 /bin/bash /etc/init.d/httpd restart root 29156 19834 0 11:01 pts/6 00:00:00 grep httpd*

[root@Aako subsys]# service httpd restart Stopping httpd: [ OK ] Starting httpd: httpd: Could not reliably determine the server’s fully qualified domain name, using Aako.com for ServerName [ OK ] [root@Aako subsys]# [root@Aako subsys]# [root@Aako subsys]# service httpd status httpd (pid 29174) is running…

Now working fine …

hi

simple solution kill all process in shell and then restart the apache