Question

SSL Not Working - I Checked the ssl files and the config file is there. What now?

I setup a droplet with a WordPress install. I went through the setup process in the command line and setup the ssl. I checked if the ssl config file was created in /etc/apache2/sites-enabled and it was but yet the site doesn’t work over https. Is there anyone I can talk to at Digital Ocean?


Submit an answer

This textbox defaults to using Markdown to format your answer.

You can type !ref in this text area to quickly search our full set of tutorials, documentation & marketplace offerings and insert the link!

Sign In or Sign Up to Answer

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

Want to learn more? Join the DigitalOcean Community!

Join our DigitalOcean community of over a million developers for free! Get help and share knowledge in Q&A, subscribe to topics of interest, and get courses and tools that will help you grow as a developer and scale your project or business.

Hi @fal,

Can you post the contents of the SSL file in /etc/apache2/sites-enabled? I think the SSL might have not been configured properly.

Additionally, can you confirm if you mean that your website is not redirecting to https or when you try and open it via https it gives a warning?

Hi there,

What is the exact error that you get when you try to visit your domain name?

Also, do you see any errors in your Apache error log?

tail -100 /var/log/apache2/error.log

Did you follow the Let’s Encrypt steps here, or did you install a paid certificate manually?

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-secure-apache-with-let-s-encrypt-on-ubuntu-20-04

If you’ve installed the certificate manually, can you share your Apache Vhost so I could take a look at the config?

Best,

Bobby