Question

DNS - problem with digital ocean servers?

If we use mxtoolbox.com to test our config, one moment an MX record check of the domain concerned shows the correct entry. Refresh in mxtoolbox.com and it shows an old record from two days ago. When logged into digitalocean the MX record shows the correct entry. It is almost as if the settings in digitalocean as visible when logged in aren’t properly published to the actual name servers ns1 ns2 and ns3. Anyone else has this issue? How can we check on this?

Show comments

Submit an answer

This textbox defaults to using Markdown to format your answer.

You can type !ref in this text area to quickly search our full set of tutorials, documentation & marketplace offerings and insert the link!

Sign In or Sign Up to Answer

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

Want to learn more? Join the DigitalOcean Community!

Join our DigitalOcean community of over a million developers for free! Get help and share knowledge in Q&A, subscribe to topics of interest, and get courses and tools that will help you grow as a developer and scale your project or business.

Hello, @tomafrica

Keep in mind that DNS changes might take up to 24 hours in order to fully update due to DNS cache and general DNS propagation time.

You can use our DNS check tool to see if you get the correct DNS records.

https://www.digitalocean.com/community/tools/dns?domain=pendukasafaris.com

Regards, Alex

it’s for pendukasafaris.com Just tested again. three times a refresh with a minute inbetween and it shows the correct settings. A forth refresh in mxtoolbox and it shows the old settings again. A few more subsequent ones also show the old record settings.