Question

How do I setup iRedMail on a separate Ubuntu droplet and where do I point MX records?

I tried installing quite a few times, and ran into a wall everytime.

I am using this guide: https://www.digitalocean.com/community/articles/how-to-install-iredmail-on-ubuntu-12-04-x64

I have a ubuntu droplet with a LAMP stack. I have a domain, let’s say example.com pointing it’s DNS records to that droplet.

I would like to setup iRedMail on a separate ubuntu droplet, and then be able to add emails like this:

me@example.com, you@example.com etc.

During the iRedMail installation, which domain do I specify in this configuration screen? Do I need to create something like mail.example.com? Or can I use example.com?

https://assets.digitalocean.com/articles/community/Ubuntu1210-Cloudmail5.png

Also once the installation is done, what DNS records should I add for the example.com domain so that email would work?


Submit an answer

This textbox defaults to using Markdown to format your answer.

You can type !ref in this text area to quickly search our full set of tutorials, documentation & marketplace offerings and insert the link!

Sign In or Sign Up to Answer

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

Want to learn more? Join the DigitalOcean Community!

Join our DigitalOcean community of over a million developers for free! Get help and share knowledge in Q&A, subscribe to topics of interest, and get courses and tools that will help you grow as a developer and scale your project or business.

<b>“But I cannot receive any mail.”</b> <br> <br>How do you know? Do the emails get bounced back or do they simply disappear? Is there anything in the error logs? <br> <br>If you have a firewall, make sure to open up the relevant ports.

Final Update: <br> <br>Seems like running iptables -F, and rebooting the droplet again fixed the “not receiving email” issue as well. <br> <br>Thanks for all the help! :)

Okay, so the droplet reboot fixed the 4.3.5 server configuration error, and sending mail works now. But I cannot receive any mail. Possible reasons?