Question

OpenVPN routing configuration client side

Posted May 28, 2016 2.5k views
Ubuntu VPN

I set up a DO droplet for VPN connection as I will be traveling abroad soon and wish to keep traffic tunneled as to avoid “low-hanging fruit”. I am having an issue getting access to internet once connected to OpenVPN.

I followed the tutorial to the letter in “how to set up OpenVPN Ubuntu 14.04”. However, when I connect via client to the VPN, I can see that my ifconfig shows everything went through, connected, I can ping the DO IP address, but I have no communication out of the droplet (i.e. pinging google fails).

My client is running Linux Mint Mate, I can connect just fine to the VPN and the ufw status on the server comes back ok, I have no errors at face value, and have tried a couple of different solutions floating around in various forums which seemed to be the same issue but to no avail.

Any help is much appreciated.

1 comment

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

2 answers

This question was answered by @danielkpol:

Got it figured out.

LZO compression enabled on server side, didn’t tick the box for the client side.

You can see the comment here.

This question was answered by @danielkpol:

Got it figured out.

LZO compression enabled on server side, didn’t tick the box for the client side.

View the original comment

Submit an Answer