Question

Wordpress not loading after install

I’ve installed a one-click Wordpress droplet and it’s not loading properly and I can’t login to the back end. It looks like this when I try: https://i.imgur.com/gYYdoOy.png Any idea why this is happening? I’ve tried remaking the droplet and it ends up the same.


Submit an answer

This textbox defaults to using Markdown to format your answer.

You can type !ref in this text area to quickly search our full set of tutorials, documentation & marketplace offerings and insert the link!

Sign In or Sign Up to Answer

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

Want to learn more? Join the DigitalOcean Community!

Join our DigitalOcean community of over a million developers for free! Get help and share knowledge in Q&A, subscribe to topics of interest, and get courses and tools that will help you grow as a developer and scale your project or business.

Hello,

What I could suggest is opening your browser’s web console and checking the errors there. It seems like that the static resources are not loaded. This is most likely caused by incorrect sites and the home URLs. Did you specify the correct domain name during the initial setup or are you using the server IP instead?

You can check out this answer here on how to change the WordPress site and home URLs in case that they are not correct:

https://www.digitalocean.com/community/questions/how-to-i-change-wordpress-url-on-ubuntu-droplet-but-not-lose-my-log-in

Regards, Bobby