Wordpress /wp-admin won't allow me to login after setup

June 8, 2015 2.1k views
WordPress One-Click Install Apps

I created a droplet with one-click install Wordpress.

Worked like a charm, logging into server with ssh client, no problem.
Says admin password to Wordpress at first login.

Opening my site in browser, logging into setup with admin and password.
Works without a problem. Creates user.
Tries to login with new user. Won't let me.
Incorrect user or password. No, it's not.

Re-done the entire install and get the same issue every time.
Just can't access dashboard.

6 Answers

users can't login to the admin panel only the admin account. But you can give the user the permissions.

Ok, to be clear. After initial setup I can't access Dashboard at all with either admin or user account created during setup.

And of course user can access Dashboard. Worked just fine before.

This issue happened after I started using a domain.

When I just used IP it worked.

And I have reinstalled the entire thing after setting up a domain name.
And I've renamed the host name to the domain name.

@crae Yes, you are right. But you did not read my whole post. Users can't access the ADMIN PANEL, ONLY IF YOU GIVE THEM THE PERMISSIONS (or your WordPress is configured to give Admin access to new Users)
At the moment I am not home, but I would create a Tutorial for you how to install WordPress right. OK?

Just to make it clear.

I have two users, original 'admin' and one with my own 'name'. BOTH have admin rights.

I've also tried adding new users, changing users, changing password through WP-cli.

I've followed every guide.
I've reinstalled both Wordpress and tge entire server multiple times.

I've figured out when it happens.

First time I start, login first time with a computer or tablet I get a login page, graphics with Wordpress logo.
I CAN login here. With both admin and user.

Second time I visit site I do mot get this graphics. I get a popup and this does not work. Says incorrect password.

If I reinstall Wordpress or just reset it. I can login again, once! Then never again.

Any idea?

And it's the same with /login /admin or /wp-admin.

After the first login I never get the graphical login again, just the popup. Which doesn't work.

And I've tried multiple computers, multiple browsers, multiple networks...

I have no idea what to do...except start using Ghost instead...

Any answer to this, exact same thing happening to me.

Have another answer? Share your knowledge.