MyBB Help Please! [ubuntu 14.04 server]

December 25, 2015 447 views

I have been following this tutorial:

I have made it all the way until I have to insert http://your_domain/forum/install/

I'm getting a 404 error 'The requested URL /forum/install was not found on this server.'

please help!

2 Answers

If you still haven't figured out this issue, its rather simple. Apache created a bit different file structure for it's default serving location than one described in guide.
Instead of it being /var/www/index.html where you copied and made forum folder it is actually /var/www/html/index.html
Basically one additional folder was added hence when you try to start forum installation and visit IP/forum/install it doesn't load.
Just move your forum folder from /var/www/ to /var/www/html/

I wish someone form this company would answer as well. I followed that guide to the T had issues with the unzup

and when I get to - doesnt work - :(


  • Hi @ronniem71. Did you see the answer above? That tutorial targets Ubuntu 12.04. On more recent Ubuntu releases, you would need to install to /var/www/html/ rather than /var/www/ If you are on Ubuntu 16.04, this tutorial should point you in the right direction for getting application up and running with the LAMP stack.

    A "LAMP" stack is a group of open source software that is typically installed together to enable a server to host dynamic websites and web apps. This term is actually an acronym which represents the Linux operating system, with the Apache web server. The site data is...
    • Yup somehow over the wee hours last night ( I haven't sleep in 24 hours) setting this up.. I read that comment and then moved it, but now when I go to it doesn't work it only works if i go to

Have another answer? Share your knowledge.