any help me - my sites 404 not found

September 24, 2019 361 views
Nginx

Good night.
I installed 4 wordpress sites with the script:
sudo ee site create yoursitename.com –type = wp –ssl = le –cache –yes

my certificates (ssl) have expired.
I was informed that the script created a cron for lets encrypt renewal. It seems that was not true.

I asked for help on lets encrypt forum.
one person asked to put in my configuration port 80 vhost.

I don’t know how to configure blocks.
I followed this tutorial: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-install-o-nginx-no-ubuntu-18-04-en

My sites now display this message:
“404 Not Found
nginx / 1.14.0 (Ubuntu) ”

my sites are in the folder:
/ opt / easyengine / sites

i have installed nginx, easyengine, letsencrypt

my sites:
dietasbaratas.com
artesasosbrasil.com.br
wallacealb.com
pietramancini.com

4 Answers

Hi @wallace11622,

It’s possible you haven’t configured properly your nginx configuration file. Can you please post back your conf and we’ll try to further provide you with info?

Kind regards,
Kalin

hi, @KFerdinandov
this file? /etc/nginx/nginx.conf

user www-data;
worker_processes auto;
pid /run/nginx.pid;
include /etc/nginx/modules-enabled/*.conf;

events {
        worker_connections 768;
        # multi_accept on;
}

http {

        ##
        # Basic Settings
        ##

        sendfile on;
        tcp_nopush on;
        tcp_nodelay on;
        keepalive_timeout 65;
        types_hash_max_size 2048;
        # server_tokens off;

 server_names_hash_bucket_size 64;
        # server_name_in_redirect off;

        include /etc/nginx/mime.types;
        default_type application/octet-stream;

        ##
        # SSL Settings
        ##

        ssl_protocols TLSv1 TLSv1.1 TLSv1.2; # Dropping SSLv3, ref: POODLE
        ssl_prefer_server_ciphers on;

        ##
        # Logging Settings
        ##

        access_log /var/log/nginx/access.log;
        error_log /var/log/nginx/error.log;

        ##
        # Gzip Settings
        ##

        gzip on;

        # gzip_vary on;
        # gzip_proxied any;
        # gzip_comp_level 6;
        # gzip_buffers 16 8k;
        # gzip_http_version 1.1;
        # gzip_types text/plain text/css application/json application/javascript text/xml application/xml application/xml+rss text/javascript;

        ##
        # Virtual Host Configs

**for all sites I created like this**

**nano /etc/nginx/sites-available/artesaosbrasil.com.br**

server {
        listen 80;
        listen [::]:80;

        root /var/www/artesaosbrasil.com.br/html;
        index index.html index.htm index.nginx-debian.html;

        server_name artesaosbrasil.com.br www.artesaosbrasil.com.br;

        location / {
                try_files $uri $uri/ =404;
        }
}

**nano /etc/nginx/sites-enabled/artesaosbrasil.com.br**


server {
        listen 80;
        listen [::]:80;

        root /var/www/artesaosbrasil.com.br/html;;
        index index.html index.htm index.nginx-debian.html;

        server_name artesaosbrasil.com.br www.artesaosbrasil.com.br;

        location / {
                try_files $uri $uri/ =404;
        }
}
edited by MattIPv4

Hi @wallace11622,

Try commenting out the following bit

try_files $uri $uri/ =404;

and replace it with

location ~ /\.well-known/acme-challenge {
    root /path/to/web/root;
}

This should do the trick for you.

Kind regards,
Kalin

Have another answer? Share your knowledge.