Question

certbot shows no errors but website shows certificate invalid

Hey, i’m using DO to host a unifi cloud managed server… when i run a certbot renew --dry-run, it shows that the cert not due for renewal, but simulating renewal for dry run, which it goes through the process and is successful… however if i goto the site it shows that the certificate has expired… any advice?


Submit an answer

This textbox defaults to using Markdown to format your answer.

You can type !ref in this text area to quickly search our full set of tutorials, documentation & marketplace offerings and insert the link!

Sign In or Sign Up to Answer

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

Want to learn more? Join the DigitalOcean Community!

Join our DigitalOcean community of over a million developers for free! Get help and share knowledge in Q&A, subscribe to topics of interest, and get courses and tools that will help you grow as a developer and scale your project or business.

Hi @kevinbritain2018,

Try to renew the certificate with certbot(remove the dry-run option), what does it say?

Additionally, what you can try is to delete your SSL certificate from your configuration. Go to your Apache/Nginx, open your website’s configuration file in the sites-enabled folder and remove the HTTPS part(443 port) then run certbot again. It should generate a new Let’s Encrypt certificate and add it to your WebSerivce configuration file.

Of course, don’t forget to backup the files you’ll be messing with prior to doing so.