Question

DNS settings to get email working

Posted August 14, 2013 51.4k views
Hi everybody, I'm testing DigitalOcean, pretty satisfied with performance. I've been able to install ISP Config to handle my 10 websites if finally migrate all my sites to Digital Ocean from 1and1 but .... Which is the right configuration for MX records. I've tried with a previous domain global-communities.com but I'm not able to send neither receiving emails. I configure MX record for global-communities.com but nslookup is telling me the following and it does not work. global-communities.com mail exchanger = 0 global-communities.com.global-communities.com. Anybody could help me? Best regards and thank you in advance.

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

×
10 answers
I' ve solved it.
I tried on one site to change the mx record to:
MX 10 mail1.mydomain.com.
and it worked,
on my other site I changed it to:
MX 1 mydomain.com.
MX 5 mydomain.com.
MX 10 mydomain.com.
MX 1 mail.mydomain.com.
MX 5 mail.mydomain.com.
MX 10 mail.mydomain.com.
and it also worked!

I don't know which one is proper to use but both worked for me.
Edit your MX record and add a dot at the end of the value:

Priority: 5
Value/Hostname: global-communities.com.
Check out the MX Records section of this article: How to Set Up a Host Name with DigitalOcean
Thank you for your quick help guys. I've changed it and waiting for results. Keep you posted.
Thank you guys. I've checked it and it works perfect.
Hi, I am facing the same problem,I have changed the MX record as Kamal Nasser suggested and I would like to know, does it take time to start working or do I have to reboot my droplet?
Thank you in advance.

@viktor.niniadis: DNS records are not related to your droplet itself. It usually takes a couple of hours until DNS propagates.

Is it working now?
Hi, thank you for your response.
The problem I'm facing is such: I have few websites on 3 different droplets on my account on digital ocean, most of them are Wordpress sites, one is a Joomla! site and one is just an html single test page site. All my email accounts can sent emails but none of them can receive an email. I thought changing MX records will solve the problem but nothing really happened, I still can sent but not receive emails.

I created my emails through my Vesta Control Panel (http://vestacp.com/) which I have installed on all of my droplets.

Thank you for your willingness to help.

PS It's very critical for me to make my email working because it is actually my business email and I cannot receive emails for three days now...

When I'm trying to sent an email from my gmail account to my email I got a failure response with this message:

Technical details of temporary failure:
DNS Error: Domain name not found

That is why I thought it is a problem with MX record.
Submit an Answer