I’m new to DO and for the first time deployed a k8s cluster with pods that connect to a Postgres database. They return the following error:

Unable to connect to the database. Retrying (3)… error: no pg_hba.conf entry for host “<host>”, user “<user-name>”, database “<db-name>”, no encryption.

The k8s cluster (as well as the balancer) are located in the same VPC with the Postgres cluster. Connection from another VM in the same VPC to this database was successful. Trusted sources are not installed. In addition, this error occurs if I connect from my computer. Tell me, what am I doing wrong? Thanks for answers.


Submit an answer


This textbox defaults to using Markdown to format your answer.

You can type !ref in this text area to quickly search our full set of tutorials, documentation & marketplace offerings and insert the link!

Sign In or Sign Up to Answer

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

Hi.

The error message you’re describing sounds like the pod you’re running in Kubernetes is not configured with the credentials needed to connect to the database.

How exactly (what software / command) did you run to connect successfully from the VM?

What are you running in Kubernetes to try to do the same?

Try DigitalOcean for free

Click below to sign up and get $200 of credit to try our products over 60 days!

Sign up

Get our biweekly newsletter

Sign up for Infrastructure as a Newsletter.

Hollie's Hub for Good

Working on improving health and education, reducing inequality, and spurring economic growth? We'd like to help.

Become a contributor

Get paid to write technical tutorials and select a tech-focused charity to receive a matching donation.

Welcome to the developer cloud

DigitalOcean makes it simple to launch in the cloud and scale up as you grow — whether you're running one virtual machine or ten thousand.

Learn more
DigitalOcean Cloud Control Panel