Question

I'm having problems setting up outlook as an smtp server for bitwarden.

Posted July 14, 2020 161 views
DigitalOcean

Bitwarden admin page throws a HTTP ERROR 500 error.
nothing is showing in the log under /bwdata/logs/api/Api
No email turns up.
globalSettingsmailsmtphost=smtp.office365.com
globalSettings
mailsmtptrustServer=true : tried with and without
globalSettingsmailsmtpport=587
globalSettings
mailsmtpssl=true
globalSettingsmailsmtpusername=xx@mydomain.com
globalSettings
mailsmtppassword=xx
globalSettings__disableUserRegistration=true

restarted server on each change
added a record to spf record for my exchange online server. I think it uses tls but I’m not sure BW does.

Any suggestions?

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

×
1 answer

Hi @macewindu,

Firstly, I would assume you are hosting it on your droplet and not using the app from the browser, correct?

If yes, please make sure you have your port 587 actually allowed to output connections. You can directly enable it from your droplet using IPTABLES:

sudo iptables -A OUTPUT -p tcp --sport 587 -m conntrack --ctstate ESTABLISHED -j ACCEPT
sudo iptables -A OUTPUT -p tcp --dport 587 -m conntrack --ctstate NEW,ESTABLISHED -j ACCEPT

Regards,
KFSys

  • Hi, Thanks for the reply. I opened the ports. Still getting This page isn’t working. Http error 500 on https://domain/admin/login after I submit my email address. Ive added my address to the list that have access to the admin page.

    It was a DO one click install for Bitwarden. The $100 cash back one, which I don’t seem to have received , but that a matter for later.

    Any other suggestions?

    • Hi @macewindu,

      Usually an 500 Http error suggests some PHP error. Can you confirm if you have set error logging and if something is being written there once the error is being generated?

Submit an Answer