Question

IPv6 is not working, cannot ping gateway

Posted July 4, 2015 6.6k views
Networking IPv6

I cannot connect my droplet using IPv6, so I connect it with IPv4, and use ping6 to ping my gateway(2a03:b0c0:1:d0::1) and all the packets are lost.
I can use IPv6 a few days ago, so something under maintenance?

These answers are provided by our Community. If you find them useful, show some love by clicking the heart. If you run into issues leave a comment, or add your own answer to help others.

1 answer

Welcome to DigitalOcean

Welcome to Ubuntu 15.04 (GNU/Linux 3.19.0-15-generic x86_64)

 * Documentation:  https://help.ubuntu.com/
Last login: Sat Jul  4 19:10:10 2015 from x590c3015.dyn.telefonica.de
root@hadzic:~# ping6 2a03:b0c0:1:d0::1
PING 2a03:b0c0:1:d0::1(2a03:b0c0:1:d0::1) 56 data bytes
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=1 ttl=55 time=15.3 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=2 ttl=56 time=14.9 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=3 ttl=55 time=15.6 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=4 ttl=55 time=14.8 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=5 ttl=56 time=15.1 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=6 ttl=56 time=14.9 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=7 ttl=56 time=14.9 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=8 ttl=56 time=15.1 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=9 ttl=56 time=15.2 ms
64 bytes from 2a03:b0c0:1:d0::1: icmp_seq=10 ttl=55 time=14.9 ms
^C
--- 2a03:b0c0:1:d0::1 ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9014ms
rtt min/avg/max/mdev = 14.887/15.117/15.679/0.291 ms
root@hadzic:~#

Your gateway works, do you changed some System Configuration regarding Network ?

  • Thank you !
    I re-checked my firewall settings, and found ip6tables DROP all my packets.
    Set to ACCEPT all packets, everything works normal.

Submit an Answer