Wordpress Email Notification Not Working

August 27, 2014 2.6k views

I've just moved my blog to DO and I got problem with Wordpress notification email. Usually I got notification email if someone post a comment, but after move to DO there is no email at all.

The weird part is, I try change my email address using my domain and it works (eg: myname@example.com), usually I use yahoo and gmail and this not work anymore. Can someone solve this :( I'm so frustrated.

I read this https://www.digitalocean.com/community/questions/wordpress-email-notifications but doesn't work cause when I entered this command line "dpkg-reconfigure exim4-config" appear "-bash: dpkg-reconfigure: command not found"

FYI I use CentOS.

Wish someone can solve my problem :(

thank you

3 Answers

Hi,
dpk-reconfigure is Debian command, not CentOS.
On your CentOS run command "yum install postfix", then "chkconfig postfix on" and "/etc/init.d/postfix start".

Thanks for your reply, I'm newbie in this vps and linux world, all I do is copy paste :D
Will try your instruction, but before that I'd like to ask one more question.

I use CentOS and install Webuzo as my panel, and webuzo provide Exim for mail server, is it okay if install Postfix also? I'd like to configure the exim but don't how to configure it. Thx

After googling and searching I found out this

My exim log file when I try to send email using this command

echo "I'm Testing My Server" | mail -s "Test" myemail@yahoo.com

Then on log file:

2014-08-28 02:37:46 1XMtL8-00074n-I5 <= root@myhostname U=root P=local S=453
2014-08-28 02:37:48 1XMtL8-00074n-I5 ** myemail@yahoo.com R=dnslookup T=remo$
2014-08-28 02:37:48 1XMtLA-00074q-S5 <= <> R=1XMtL8-00074n-I5 U=exim P=local S=$
2014-08-28 02:37:48 1XMtL8-00074n-I5 Completed
2014-08-28 02:37:48 1XMtLA-00074q-S5 ** root@myhostname: Unrouteable address
2014-08-28 02:37:48 1XMtLA-00074q-S5 Frozen (delivery error message)

Then googling again how to resolve "Unrouteable address" found out this article: http://stackoverflow.com/questions/17351634/unrouteable-address-with-exim4

And I enter this command "hostname" appear myhostname but when I try to enter "hostname -i" appear "hostname: Unknown host"

I believe this is the culprit, I'm newbie on linux and dunno how to change this :(

thank you

Have another answer? Share your knowledge.