slacker27
By:
slacker27

How come I am unable to install Owncloud Apps on a pre-installed owncloud droplet?

July 8, 2015 1.6k views
One-Click Install Apps Ubuntu

Hi, I have spun up a preconfigured owncloud droplet. Things were working great, I followed the digital ocean guidelines to secure the installation and get it up and running. My users are able to connect and the owncloud client works fine.

I tried to install an App from the Owncloud "Productivity" section and it fails. Actually, any new app that I try to install fails. Here is a part of the admin log --

Fatal   core    Unable to parse OCS content 2015-07-07T23:07:44+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 169914 2015-07-07T23:07:43+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 169914 2015-07-07T23:07:43+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 168711 2015-07-07T23:07:42+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166056 2015-07-07T23:07:41+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166054 2015-07-07T23:07:41+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166049 2015-07-07T23:07:41+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 168707 2015-07-07T23:07:40+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166052 2015-07-07T23:07:40+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166051 2015-07-07T23:07:39+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166038 2015-07-07T23:07:39+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166055 2015-07-07T23:07:39+00:00
Fatal   core    Invalid OCS content returned for app 166053 2015-07-07T23:07:38+00:00

Aside from some web crawlers trying to look for wordpress, here are the relevant apache logs:

root@dotamastery-owncloud:~# sudo tail -20 /var/log/apache2/error.log
[Mon Jul 06 04:44:12.445757 2015] [:error] [pid 13112] [client 80.146.213.31:35129] script '/var/www/owncloud/wp-login.php' not found or unable to stat
[Mon Jul 06 04:44:13.026479 2015] [:error] [pid 13480] [client 80.146.213.31:35256] script '/var/www/owncloud/admin.php' not found or unable to stat
[Tue Jul 07 07:47:32.552221 2015] [:error] [pid 13528] [client 113.160.142.239:27704] script '/var/www/owncloud/wp-login.php' not found or unable to stat
[Tue Jul 07 16:51:44.126989 2015] [authz_core:error] [pid 13583] [client 45.55.156.70:39307] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 16:53:56.487454 2015] [authz_core:error] [pid 12614] [client 45.55.156.70:39354] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 16:59:11.348960 2015] [authz_core:error] [pid 18434] [client 45.55.156.70:39429] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 17:00:00.299347 2015] [authz_core:error] [pid 18332] [client 45.55.156.70:39432] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 17:00:19.821991 2015] [authz_core:error] [pid 18432] [client 45.55.156.70:39434] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 17:01:00.169501 2015] [authz_core:error] [pid 13583] [client 45.55.156.70:39456] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 17:01:09.100343 2015] [authz_core:error] [pid 13583] [client 45.55.156.70:39458] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 17:02:13.743762 2015] [authz_core:error] [pid 18414] [client 45.55.156.70:39479] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt
[Tue Jul 07 18:38:42.506701 2015] [:error] [pid 18501] [client 96.231.37.131:51612] script '/var/www/owncloud/wp-login.php' not found or unable to stat
[Tue Jul 07 19:06:57.295020 2015] [authz_core:error] [pid 18500] [client 45.55.156.70:39497] AH01630: client denied by server configuration: /var/www/owncloud/data/htaccesstest.txt

I have not been able to install any Apps through Owncloud, although enabled the Calendar app just fine.

1 Answer

I'm not able to reproduce this issue. Judging from this ownCloud bug report, it looks like this was a problem introduced in 8.0.4 but resolved in the meantime.

Have another answer? Share your knowledge.